Regulament Iazul Aroneanu Iași pentru anul 2013

Regulament Iazul Aroneanu Iași pentru anul 2013

Ieri am trecut într-o fugă pe Iazul Aroneanu, pentru că știam că s-a deschis pentru pescuit începând cu 1 aprilie. Totodată, câțiva cunoscuți au reușit să ajungă să arunce un băț în baltă zilele trecute, dar fără rezultate. Deoarece știam că iazul a fost populat recent (zvonuri multe și discuții multe pe tema asta), eram curios dacă s-a prins pește.

Am reușit să culeg câteva informații pe care trebuie să le anunț. Pe 1 și pe 2 aprilie au fost zeci de pescar pe iaz, dar nimeni nu a prins nimic. Pe 3 aprilie nu a fost nimeni la pescuit. Apa este încă rece, lucru evident normal.

Ca să elimin discuțiile că s-a băgat nu știu cât pește în Aroneanu anul acesta, realitatea este că iazul a fost populat cu 3.000 kg de crap între 1 și 4 kg. Ceea ce e totuși puțin pentru suprafața iazului, dar… este pește!

O noutate pentru Iazul Aroneanu este faptul că din acest an paza este asigurată de o firmă de pază. Salutăm această inițiativă care ne dă speranțe că peștele va rezista mai mult în apă.

Domnul Benoni Moruzi, primarul din Aroneanu, a fost drăguț să îmi comunice și regulamentul de pescuit valabil în anul 2013.

Regulament Iazul Aroneanu Iași 2013

 • Pescuitul pe Iazul din sat Aroneanu este permis în perioadele declarate de U.A.T. Aroneanu ca deschise pescuitului, în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 06.30 – 21.30.
 • În limita a 50 metri liniari de la dig este interzis pescuitul.
 • Este interzisă camparea în zona de pescuit.
 • Este interzis scăldatul, accesul cu ambarcațiuni, cu saltele sau pescuitul și năditul cu bărcuțe pe iaz.
 • Focul pe malurile iazului se va face numai în locurile special amenajate.
 • Fiecare pescar are dreptul să folosească maxim două bețe/lansete cu maxim două cârlige pe fiecare băț/lansetă.
 • Fiecare pescar este obligat să aibă asupra sa, în momentul eliberării bonului un act de identitate valabil. Este interzisă pescuirea fără a avea bon eliberat, în acest caz se consideră furt, administratorul iazului fiind obligat să anunțe instituțiile abilitate. Totodată, persoana găsită în această situație i se va interzice pe viitor accesul la pescuit.
 • Contravaloarea bonului cu valoare fixă pentru pescuit este de 50 lei/zi, cu posibilitatea de a reține maxim 5 kg de pește.
 • În cazul în care va fi prins un pește, indiferent de specie, având greutatea mai mare de 5 kg, acesta se eliberează în mod obligatoriu în apă.
 • Peștele sub 15 centimetri se eliberează în apă.
 • În cazul în care un pescar este însoțit de un copil sub 14 ani, acesta are dreptul  la un băț în plus pentru copil, la plută și cu un cârlig,  iar cantitatea de pește prins cu acest băț intră în cantitatea maximă de 5 kg conform bonului.
 • Pescarii sunt obligați să aibă un comportament civilizat față de ceilalți participanți.
 • Pescarii sunt obligați să mențină ordinea și curățenia locului unde desfășoară pescuitul.
 • Este interzisă a se asculta muzică cu o intensitate mare, deranjând astfel ceilalți participanți și fauna acvatică.
 • Este interzis accesul cu orice animale de companie.
 • Este interzisă plecarea de pe iaz a pescarilor fără a anunța administratorul iazului.
 • Fiecare pescar va avea coș pentru reținerea peștelui din material textil, cu ochiuri mici. Sunt interzise coșurile metalice.
 • Parcarea mașinilor se va putea realiza  la o distanță de cel puțin 10 m de la limita instalării bețelor/lansetelor de pescuit.
 • Comuna Aroneanu este exonerată de orice responsabilitate în cazul producerii vreunui accident pe raza lacului.
 • Nedeclararea peștilor găsiți asupra pescarului sau a altor persoane care îi însoțesc va fi considerat furt și se pedepsește conform legii.

Din câte am înțeles, balta va intra în prohibiție începând cu 8 aprilie pentru 60 de zile.

Acestea fiind spuse, vă doresc fir întins! Normal, după prohibiție :)

28 Comentarii

 1. daca a bagat peste in balta aronianu nu sant braconeri , din sat care pune plasa noaptia nulti nu stiu sa aprecieze un lucru bun ?

  Răspunde
 2. pana an prezent cia mai buna balta din iasi e balta rediu care a bagat, distul peste crap, cares era distul

  Răspunde
 3. marc, Iazul Aroneanu are firma de paza incepand din acest an, in afara de paznicii angajati de primarie. Cred ca nu se va mai bracona ca in anii trecuti.

  Răspunde
 4. marc „tata” esti analfabet mai

  Răspunde
 5. Se pare ca balta nu mai intra in prohibitie, se pescuieste toata perioada, desi initial se anuntase prohibitie. Fir intins celor care se duc pe Aroneanu!

  Răspunde
 6. Maieste prohibitie sau nu pt ca.vreau.sa ma duc si eu saptamana viitoare

  Răspunde
 7. George, pe Aroneanu se pescuieste. Se pare ca s-a renuntat la prohibitie. Iti doresc fir intins!

  Răspunde
 8. sall,,,a fost cineva acuma recent?

  Răspunde
 9. Multumesc mult Adrian

  Răspunde
 10. se pare ca s-a cam terminat pestele pe Aroneanu….Domnul primar ar trebui sa mai bage niste peste din cei peste 500mil incasati de pe balta intr-o luna.Am fost vineri pe 10 mai si nu am avut nici o trasatura toata ziua. Balta era plina de pescari si nu s-a prins nici un crap pe balta….FIR INTINS !!!

  Răspunde
 11. sall,eu am fost acuma o saptamana,nici la mine nu prea a mers dar macar am avut ceva trasaturi,,,,intradevar cam trebuie sa mai bage ceva peste ca asa isi pierde din pescari….eu vreau sa merg peste vreo 2 zile dar acuma parca mai pus pe ganduri

  Răspunde
 12. sall,dupa cum am zis mai sus,am fost si cam asta e,,,,am prins numai caras,cam 3 kg,si ala foaarte greu….din trecere asa am mai intrebat si cam la fel aveau si ceilalti pescari,,,DECI LA ARONEANU DE ACUMA CU 50 RON SE PRINDE NUMAI CARASEL SI ACUSI CRED CA NICI PE ALA.

  Răspunde
 13. A mai fost cineva la Aroneanu in ultimul timp? S-a mai bagat peste?….

  Răspunde
 14. sall,,,am fost si eu ieri si 3 pescari =3 kg de carasel,,,,nu stiu unde a prins amicul tau ten asa mare,,,si vreau sa zic ca in 2 saptamani am fost de vreo 6 ori si nimic mare,si nu numai eu cam toata balta

  Răspunde
 15. frumos,il poti intreba te rog pe unde a stat?pe care mal si cam pe unde,la inceput mijloc etc..ms mult

  Răspunde
  • etaa, in aceasta perioada cele mai frumoase capturi la crap le-am avut in locurile din apropierea stufului sau a altor structuri. sunt sigur ca amicul meu a mers pe aceleasi considerente :)

   Răspunde
 16. sall,,,stie cineva daca sa mai bagat peste?

  Răspunde
  • deocamdata nu detin nici o informatie ca s-a bagat deja peste, dar cunostintele mele care lucreaza la balta Aroneanu mi-au transmis ca se intentioneaza introducerea a inca 2 tone de crap, deoarece administratia baltii a obtinut un profit destul de bun anul acesta pana acum. daca se va face o noua populare, probabil se va face repede, deoarece mai sunt 2 saptamani si se da drumul la Prut, ceea ce va scade drastic prezenta pescarilor pe balti.

   Răspunde
   • sall,,,a mai fost cineva recent???sa mai bagat peste ca acum 2 saptamani se prindea cat bricheta de mari :P

    Răspunde
    • Am fost pe balta ieri, 1 august, si am prins 2 crapusori cat palma in 15 ore! Asta s-a intamplat dimineata, iar de pe la ora 10 n-a mai intrat nimic! Fir intins:D

     Răspunde
 17. hristos a inviat,,,stie cineva daca anul asta mai baga peste in aroneanu??

  Răspunde
  • Adevat a invia!
   Din cate am auzit eu s-a bagat 1,5 tone de peste in data de 10 04.2014.
   Mai multe nu stiu ,da am de gand sa fac o partida de pescuit luni si am sa revin cu detalii.
   Fir intins!

   Răspunde
 18. Persoanele cu handicap grad 1 beneficiaza de gratuitate pe iazul Aroneanu la pescuit?

  Răspunde
  • eu am 3 sapt.de cand merg acolo la peste,cam la 2 zile,si nimic nici o trasatura,nimic!!!!!pt ca este hranit d catre paznici !!!

   Răspunde
 19. dar pește mai este? :) că anul trecut s-a terminat în câteva zile :)

  Răspunde
 20. as vrea sa merg la ARONEANU la pescuit cu cite bete pot merge? este peste sau e fantana

  Răspunde

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


* Camp obligatoriu

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ATENŢIE: Stocurile de produse sunt în curs de actualizare! Vom onora comenzile în funcție de disponibilitatea produselor.